По към Министерството на труда и социалната политика   /МТСП/ през

...
По към Министерството на труда и социалната политика   /МТСП/ през
Коментари Харесай

„Красива България“ ще финансира 64 проекта в 60 общини през 2024 година

По„ към Министерството на труда и обществената политика   /МТСП/ през 2024 година са утвърдени за финансиране 64 планови оферти за възстановяване на публичната среда и обществената инфраструктура в 60 общини . Това заяви заместник-министърът на труда и обществената политика по време на гала, с която беше разгласен стартът на реновирането на постройката на „ Българската телеграфна организация “ /БТА/ по „ Красива България “.

Финансирането се обезпечава по Националния проект за деяние по заетостта и със средства на бенефициентите – общини, регионални шефове, държавни институции и контролни органи. Заместник-министър Ефремова означи значимостта на съфинансирането от страна на претендентите , тъй като това подсигурява ангажираността в работата и на двете страни.

Тя обърна внимание, че за първи път по „ Красива България “ се позволява кандидатстване на еднакъв обект по две от ограниченията – „ Подобряване на публичната среда в обитаемоте места “ и „ Осигуряване на налична среда на публични здания “. „ Българска телеграфна агенция “ е един от двамата претенденти, които са се възползвали от нововъведението и са с утвърдени две планови оферти. Чрез осъществяването им ще бъде актуализирана фасадата на постройката на Агенцията и ще се усъвършенства достъпността на архитектурната среда.

„ Основните цели на Проект „ Красива България “ са свързани с понижаване на безработицата, възобновяване и възстановяване на публичната среда в обитаемоте места и на обществената инфраструктура, подкрепяне на дребния и междинния бизнес и основаване на условия за устойчива претовареност на работната мощ в общините “, акцентира заместник-министър Наталия Ефремова. Тя добави, че планът има и обществена функционалност , тъй като част от хората, които ще бъдат наети от компаниите реализатори, са безработни, ориентирани от бюрата по труда .

„ Те се образоват и по-късно се наемат за краткотрайна претовареност. Разчитаме, че откакто придобият устойчиви трудови умения, по-лесно и несъмнено ще намерят и трайна претовареност “ , означи заместител министър Ефремова .

Георги Генджов в съда: Не съм умъртвил майка си. Това беше манекен, който не издаде тон

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР